Helena Online Schaken

Info over Helena's Online Schaken

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


algemeen:planning_verbeteringen_aan_de_site

Planning verbeteringen aan de site.

Origineel bericht/publicatie datum: 26th Feb 2014

we hebben een hele leuke schaaksite zo maar toch zijn er nog wat verbeteringen mogelijk. in de afgelopen jaren is er ook heel wat veranderd maar er is nog meer nodig. de ervaring heeft ook geleerd dat we bijna geen enkele planning halen en dus vaak moeten teleurstellen omdat het weer eens langer duurt dan verwacht en komen daar weer vragen over, die het er allemaal weer niet makkelijker op maken.

om te voorkomen dat ik iedere keer opnieuw hetzelfde antwoord opnieuw moet geven doe ik het nu hier:

Als eigenares kan ik deze schaaksite niet in mijn eentje onderhouden, beheren en verbeteren. De huidige staat van deze schaaksite is alleen maar mogelijk geworden dankzij de hulp van een hecht team van vrijwilligers. met name de toernooien hadden we niet gehad zonder deze vrijwilligers.

Er zit heel veel werk achter deze schaaksite. Alles wordt in prive-tijd gedaan en die prive-tijd is vaak schaars.

Omdat we geen enkele planning halen, wordt er al geen tijd meer gegeven waarop planningen klaar zullen zijn. dit om teleurstellingen te voorkomen. Opmerkingen zoals dat moet toch binnen zoveel tijd makkelijk lukken? of waar een wil is is een weg, geven alleen maar aan dat er niet begrepen is hoeveel werk alles kost en dat wij met z'n alleen ook nog een (druk) priveleven hebben. Soms kunnen eenvoudige dingen lastiger zijn dan moeilijk lijkende. en als de zon schijnt wil ik ook wel in het zonnetje zitten ipv achter de computer.

2012/2013 zijn jaren geweest waarin niet veel wijzigingen te zien waren, maar waren voor ons de drukste jaren sinds 2006: verhelpen van traagheid van de site, start ontwikkeling herkenning software gebruik, bugs verhelpen via bord versie 47 !!!! en vele testscripts van nog verder uit te werken zaken. Het meeste hiervan is onzichtbaar voor de gebruikers, maar kost wel heel, heel erg veel tijd!

Ik vind het jammer dat soms de nadruk wordt gelegd op zaken die we nog niet voor elkaar hebben. want ondanks een aantal teleurstellingen mag er ook wel gezegd worden dat we sinds 2006 heel veel werk verricht hebben en dat de site er vele malen beter van is geworden. Degeen die hier al vanaf 2006 schaken, kunnen dat bevestigen.

ik sluit dus af met: we doen ons best en meer kunnen we er niet van maken

P.S. Het is inmiddels al 2019, maar bovenstaand bericht is nog steeds geldig.

algemeen/planning_verbeteringen_aan_de_site.txt · Laatst gewijzigd: 2019/12/05 16:23 (Externe bewerking)