Helena Online Schaken

Info over Helena's Online Schaken

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


inlog_systeem:meerdere_accounts_per_ip-adres

Meerdere accounts per IP-adres.

Onderstaand is oude situatie. In 1e kwartaal 2022 wordt dit gewijzigd.

Onderstaande tekst is gedeeltelijk verouderd/achterhaald. Er wordt nog geëxperimenteerd met het automatisch herkennen van dubbele accounts en er wordt nagedacht over hoe hier verder mee om te gaan.

Iedereen die genoeg heeft aan maximaal 20 lopende partijen, kan gratis blijven schaken. Zij die meer willen, dienen voor 1 euro 30 per maand / 12,50 per jaar een VIP account te nemen.

Helaas werd deze regel massaal omzeild door meerdere accounts aan te maken, Sommigen hadden zelfs 5 tot 7 accounts aangemaakt.

Hierop is besloten om het aanmaken van meerdere accounts zoveel mogelijk tegen te houden. Helaas is het technisch onmogelijk om een 100% waterdicht systeem hiervoor te ontwikkelen, dit is nu eenmaal inherent aan internet.

Om gebruik van meerdere accounts door dezelfde speler/ster tegen te gaan, wordt van iedereen het gebruikte ip-adres gedurende 14 dagen bewaard.

Zodra een ip adres in de afgelopen 2 weken ook door een ander account gebruikt is, wordt dit herkend als MOGELIJK een ander account van dezelfde speler.

Zodra dit herkend wordt, wordt het maximaal aantal toegestane partijen plus uitnodigingen op 1 gezet.

In 2 gevallen wordt dit niet gedaan:

  • bij een VIP account
  • indien er minimaal 1 VIP account op het gebruikte ip adres gevonden wordt (in de afgelopen 14 dagen).

Nadelen van dit systeem:


  • Sommige providers gebruiken een proxyserver, waardoor iedereen die vandezelfde proxyserver gebruik maakt, hetzelfde ip adres heeft.
  • Bij spelen vanaf je werk, zeker bij hele grote ondernemingen, wordt vaak via 1 ip adres al het internet verkeer gedaan. Dus ook van een onbekende collega die ook hier speelt!
  • Binnen 1 huishouden kunnen meerdere spelers zijn, maar gebruiken dan ook hetzelfde ip adres.
  • Als een kennis bij jou thuis inlogt, wordt dat account ook op jouw ip adres gezien.
  • Dynamisch ip adres: Sommige providers wijzen je iedere keer dat je je modem uit en weer aanzet, een ander ip adres toe. Dit kan dus ook een ip adres zijn welke in de afgelopen 2 weken ook door een andere speler gebruikt is!

Door bovenstaande nadelen worden sommige spelers/sters in feite ONTERECHT gedwongen een VIP account aan te schaffen.

Oplossingen:

  • Wanneer je thuis de enige bent die op dat ip adres speelt kun je altijd tot 20 lopende partijen en uitnodigingen gaan. Zodra je bv op je werk inlogt en je max aantal partijen wordt dan op 1 gezet, kun je je partijen gewoon uitspelen. Zodra je thuis bent, kun je je partijen weer op 20 zetten en uitnodigingen doen. Op je werk kan het weer voorkomen dat je op 1 gezet gewordt.
  • De ip-adressen worden altijd na 14 dagen verwijderd. Dus als een kennis bij jouw heeft ingelogd, zou na 14 dagen het probleem over moeten zijn.
  • Mocht het niet duidelijk zijn wat er aan de hand is, kun je je status terug vinden door in het menu te klikken op “Mijn status”

Overwegingen:


Er is veel commentaar geleverd op het gehanteerde systeem van ip adressen. Echter, niemand kon mij een beter of eerlijker systeem voorstellen om meervoudige accounts tegen te gaan.

De kosten voor de zeer grote hoeveelheid dataverkeer en de server, kost nu eenmaal geld. De boel loopt niet op water. Ik vind dat gratis schaken altijd mogelijk moet blijven. Dus tot 20 lopende partijen en uitnodigingen is en blijft gewoon gratis. De kosten voor de website worden voor een groot gedeelte gedekt door de VIP accounts. Dit zijn de grootverbruikers en spelers die deze site een warm hart toedragen.

VIP accounts: kunnen tot 255 lopende partijen spelen, kunnen altijd inloggen, meerdere accounts op zelfde ip adres toegestaan, kunnen een avatar in het forum gebruiken, en in de toekomst meedoen aan online toernooien (klok)

Niet VIP accounts kunnen niet inloggen, zodra er meer dan 70 spelers online zijn.

Ik hoop dat het nu voor iedereen duidelijk is,

veel schaakplezier toegewenst door

Helena

inlog_systeem/meerdere_accounts_per_ip-adres.txt · Laatst gewijzigd: 2022/01/07 12:35 door helena