Helena Online Schaken

Info over Helena's Online Schaken

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


toernooien:tijd

Tijd.

Het onderwerp tijd blijft een heikel punt en wordt eens in de zoveel tijd steeds weer opnieuw opgerakeld. En steeds worden ook dezelfde soort voorbeelden aangehaald, waarop weer dezelfde antwoorden gegeven worden.

Tijd is een onderdeel van de schaaksport. Bij onze toernooien wordt het ook gehanteerd om partijen binnen een redelijke tijd uit te spelen en om bij Zwitserse toernooien de indeling te kunnen maken voor de volgende ronde.

Voor sommige spelers kan het voorkomen dat vanwege priveomstandigheden (bv wisselende werktijden) de tijdsbepaling niet goed uitpakt. Er zijn veel voorstellen geweest om bepaalde uren niet mee te tellen, maar er is altijd een groep spelers die ook daar mee benadeeld worden. Gedrochten van regelingen die niemand meer kan volgen, werken dus ook niet.

Ook zijn er een paar enquettes geweest. En wat blijkt hier telkens weer uit? Dat men tot op het bot verdeeld is over wat er zou moeten gebeuren. Ook uit deze enquettes is gebleken dat er geen systeem te verzinnen is, waarmee iedereen accoord is.

Gevolg: de keuze is gemaakt voor de rechttoe rechtaan regeling: klok loopt gewoon 24 uur per dag door. Het is aan de speler zelf om te bepalen of hij/zij hiermee kan leven. Door mee te doen aan (toernooi)partijen waarbij de klok gehanteerd wordt, verklaart de speler hiermee accoord te gaan.

Een speler kan zich ook niet bij toernooien aanmelden, zonder het accoord vakje aan te vinken. Meedoen = accoord met de klok.

toernooien/tijd.txt · Laatst gewijzigd: 2019/12/03 23:47 door gijs