Helena Online Schaken

Info over Helena's Online Schaken

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


toernooien:verlenging_ronde_speeltijden

Verlenging ronde speeltijden.

Uitgangspunten (als voorbeeld):

1 Ronde duurt 1 week.

Partijen starten op zondagochtend 10:00.

Zaterdagavond 23:59 dienen de partijen uitgespeeld te zijn.

Totale speeltijd voor beide spelers samen: 158 uur.

Per speler: 79 uur.

Rekening houdend met:

Klok is alleen bedoeld om te voorkomen dat een partij en daarmee een ronde, weken of maanden lang kan duren. Er zijn een heleboel redenen te verzinnen waarom iemand op bepaalde tijden niet of minder vaak online kan zijn. Het is niet de bedoeling om partijen puur op tijd te winnen. Deelnemers hebben wel een inspanningsverplichting om te proberen hun toernooipartijen binnen 1 week uit te spelen.

Om te voorkomen dat er gespeeld wordt om de tegenstander door de klok heen te jagen en we de inspanningsverplichting een hogere prioriteit geven dan de klok, heeft ons Schaak Tribunaal de volgende oplossing voor bedacht:

Je gaat pas door je tijd,als je 2/3 van de totale rondetijd verbruikt.

Dus i.p.v. de 79 uur per speler, wordt de speeltijd per speler dus:

2/3 van 158 = 105,3333, afgerond 106 uur speeltijd per speler.

Het idee hierachter,is dat wanneer 1 van beide spelers niet actief genoeg is en daarom op zaterdagavond 23:59 meer dan 2x zoveel tijd heeft verbruikt als de tegenstander, deze speler pas verliest op tijd. En dat is dan die 106 uur.

Het komt dus altijd wel bij een paar partijen voor, dat geen van beide spelers meer dan 2x zoveel tijd heeft verbruik als de ander. Beide spelers hebben dan wel voldaan aan de inspanningsverplichting. De partij loopt dan door totdat er wel een uitslag is, of dat 1 van beide spelers op 106 uur speeltijd uitkomt. Partijen kunnen dus nog maximaal 2 dagen uitlopen. (Boven de 106 uur betekent wel een tijdaantekening! Voortijdige opgave is de ontsnappingsroute, anders denken we dat er niet is voldaan aan de inspanningsverplichting).

Ten behoeve van de indeling voor de nieuwe ronde, worden dergelijke partijen in Swissmaster TIJDELIJK op remise gezet. Herkenbaar aan 1/2 adj. als uitslag. Naderhand wordt dit gecorrigeerd met de echte uitslag.

toernooien/verlenging_ronde_speeltijden.txt · Laatst gewijzigd: 2019/12/03 23:45 door gijs